Nordic AI Corona Popup Live

From: 2020-05-27 16:00 to: 18:00
Place: Online efter föranmälan
Contact: jonas [dot] wisbrant [at] cs [dot] lth [dot] se

Innan Coronakrisen planerade AI Lund att tillsammans med Skånemotor arrangera en utvecklad uppföljning till fjolårets uppskattade Nordic AI Powwow till den 27 maj i år. Men omständigheterna förhindrar ju det. I väntan på att vi kan genomföra ett större och mer interaktivt arrangemang genomför vi nu därför en Ai-Corona-Popup-Special som vi sänder live den 27/5 kl 16-18.

Vi fokuserar på fyra olika teman i gränslandet mellan Artificiell Intelligens, Covid 19 och forskning vid Lunds universitet:
1) Epidemiologi
2) Integritet
3) Demokrati
4) Framtidsutmaningar och möjligheter för näringsliv och samhälle

På scen eller i soffa

Lektorerna Sara Maad Sasane, Stefan Larsson och Anamaria Dutceac Segesten

Professorerna Kalle Åström, Titti Mattsson och Peter Gärdenfors. Den sistnämnde kommer berätta om att ”Robotar är barnsligt dumma och superintelligensen kommer inte (på väldigt länge i alla fall)”

När: 27 maj kl 16-18

Var: Online. Anmäl dig här: https://www.trippus.se/web/registration/Registration.aspx?view=registration&idcategory=AB0ILBBLZg5MWSFX85kNRJkFdfmLxqwxFhp_pttNipFINBJdkh4dQcvRX0IxMYuV-IVZqe7asDrb&ln=swe

Länk för deltagande skickas ut den 27 maj kl 12.00

Talat språk: Svenska